Welkom op het Sekswoordenboek forum!

Wil je meepraten over dit onderwerp of heb je zelf een vraag die je wil stellen? Maak een profiel en je kan direct berichten plaatsen.
Ben je al lid? Log in om mee te praten.

Auteur Topic: [De pil] Zijn dit doorbraakbloedingen?  (gelezen 156 keer)

Offline vorkot3Topic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 09-03-2018 00:05:34
0
Mijn vriendin slikt nu al 3 jaar de pil en moest haar stopweek 1 dag eerder beginnen omdat ze haar laatste pil van de strip vergeten was. Ze heeft al een hele lange tijd de pil gewoon fatsoenlijk geslikt zonder 1 te vergeten.

 Ze heeft de stopweek weer 2 dagen ingekort (wat ze altijd doet). Dus op een maandag (vorige week) heeft ze de pil weer genomen. We hebben vorig weekend (weekend in dezelfde week) gewoon seks gehad, maar omdat het voorspel niet lang verliep was het nog best droog en is er een klein scheurtje ontstaan bij haar binnenste schaamlip, dicht bij de vagina. De irritatie en pijn bij urineren kwam pas de dag erna maar verdween best snel. We probeerden deze dinsdag nog seks te hebben met veel glijmiddel maar het deed alsnog wat pijn, terwijl oraal en vingers geen probleem was. Nu heeft ze, vandaag meegeteld, 10 dagen al de pil geslikt. Ze merkte op vandaag bij thuiskomen dat ze heel klein beetje bloed in haar afscheiding had. Ze dacht eerst dat het het wondje was maar die is volgens haar helemaal dicht. Het bloed was nog best licht dus nog best "nieuw".

Nu een paar uur later kwam er nogmaals een heel klein beetje bloed vrij, maar deze keer donker (oud) bloed

Wat kan de reden zijn dat er bloed zat als het niet van het wondje komt? Is het een doorbraakbloeding toevallig? Ik lees alleen dat die voorkomen bij de pil vergeten of bij doorslikken en maar bij 1 of 2 sites dat het willekeurig ook kan voorkomen. Moeten we ons zorgen maken of is het onschuldig?

Offline Artemis

 • Hoofdmoderator
 • Expertise: Geneeskunde
 • Forumfossiel
 • *****
 • Land: nl
 • Geslacht: Vrouw

Gepost op: 09-03-2018 07:53:47
0
Klinkt volledig onschuldig :) Ze was veilig dus elke relatie met zwangerschap is zeer onwaarschijnlijk. Waar het bloed precies vandaan kwam, is niet zo makkelijk te zeggen maar het wondje lijkt het meest waarschijnlijk.
Voor vragen of opmerkingen mag je mij altijd een persoonlijk bericht of e-mail sturen! BELANGRIJK: De door mij gegeven adviezen zijn gebaseerd op informatie zoals mij die is gegeven op het internet. Ik geef mijn advies dus zonder kennis van de (volledige) medische voorgeschiedenis. Om die reden kunnen aan mijn adviezen geen enkele rechten of zekerheden worden ontleend. Ik raad iedereen met een medisch probleem aan altijd zijn of haar huisarts te consulteren.

Offline vorkot3Topic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 09-03-2018 13:45:40
0
Klinkt volledig onschuldig :) Ze was veilig dus elke relatie met zwangerschap is zeer onwaarschijnlijk. Waar het bloed precies vandaan kwam, is niet zo makkelijk te zeggen maar het wondje lijkt het meest waarschijnlijk.

Bedankt voor uw antwoord. Ik denk toch eerlijk gezegt dat het wondje niet kon zijn, betreft dat het sneetje enigsInds een beetje weg ligt van de vagina en dat het bloed ook gewoon in haar afscheiding zat en 1 maal niet. En ook dat ze waarnam dat het wondje toch redelijk dicht was :) dan had die donkere bloeding in de late avond denk ik niet moeten gebeuren.

Misschien een stomme vraag, maar kunnen doorbraakbloeding ook ontstaan zonder door te slikken of een pil gemist te hebben? (Tenzij die laatste pil in de stript toch beetje meetelde). Het is altijd toch wel beetje schrikken als het uit het niets komt en op internet zie je alleen maar " zwangerschap" x100 langskomen xx(
« Laatst bewerkt op: 09-03-2018 13:47:15 door vorkot3 »

Offline Puck

 • Bekend Lid
 • ****

Gepost op: 09-03-2018 15:34:07
0
Ja, een doorbraakbloeding kan ook 'zomaar' komen. Je lichaam reageert ook op dingen als stress, temperatuur enzo

Offline vorkot3Topic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 09-03-2018 23:08:35
0
Hoelang kunnen die precies blijven totdat ze weer weggaan? Vandaag had mijn vriendin eerder vandaag nog een klein beetje bloed en vanavond toen ze afveegde was er nu niks, dus misschien is het al langzaam aan het verdwijnen.

Offline Puck

 • Bekend Lid
 • ****

Gepost op: 10-03-2018 00:18:02
0
Tja, moeilijk te voorspellen. Een uur, een dag, tot je volgende stopweek.