Welkom op het Sekswoordenboek forum!

Wil je meepraten over dit onderwerp of heb je zelf een vraag die je wil stellen? Maak een profiel en je kan direct berichten plaatsen.
Ben je al lid? Log in om mee te praten.

Auteur Topic: [Sociaal] Aangaan van nieuwe contacten  (gelezen 240 keer)

Offline StoorzenderTopic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 04-03-2018 16:28:07
Goedemiddag allemaal,

Na lang wikken en wegen maar besloten om eens een topic te openen over een probleem waar ik eigenlijk al best lang mee kamp. Ik zal eerst even een klein stukje voorgeschiedenis beschrijven want dat is wel van belang. Tot aan de middelbare school heb ik een probleemloze jeugd gehad: deed overal aan mee etc. Toen ik echter op de middelbare school terecht kwam ben ik vooral in het begin behoorlijk gepest. Ik deed aan steeds minder dingen mee, durfde niet naar schoolfeesten, had eigenlijk geen vrienden en heb me ook afgemeld bij de voetbal. Ik ontvluchtte bijna alle sociale situaties en op dat moment bracht me dat wel rust. In de bovenbouw heb ik nog wel een clubje vrienden kunnen maken maar het is niet zo dat we elk weekend op stap gingen enzo.

Dit alles heeft wel tot gevolg gehad dat ik tot op heden nog ontzettend veel moeite heb met sociale contacten. En bij het ouder worden ontkom je nu eenmaal ook niet aan bepaalde sociale contacten. Tijdens m'n studie heb ik wel een leuke tijd gehad maar altijd last gehad van deze 'sociale fobie' (zoals later vastgesteld door een psycholoog). Ik ben altijd nog huiverig naar mensen toe, bang dat ze me (negatief) beoordelen. Het komt erop neer dat ik op sociaal gebied nog behoorlijk achterloop.

Nu ben ik bijna klaar met mijn studie en sta dus op het punt om een volgende fase van mijn leven in te gaan. Ik merk dat ik nu wel behoefte krijg aan meer sociale contacten. Want om straks alleen maar te gaan werken en verder eigenlijk niets in mijn leven te hebben stemt me ook niet bepaald gelukkig. Ik wil dus nieuwe vrienden maken en hoop in de toekomst ook nog eens een relatie te krijgen. Voor de een is het zo simpel maar voor mij een van de moeilijkste dingen die er is. Ik kan niet echt spontaan met mensen omgaan totdat ik me op mijn gemak voel bij hen. Er bekruipt me bij sociale contacten bijna altijd een soort spanning. En dat komt mede door mijn beperkte sociale vaardigheden.

Nu hoop ik dat er hier mensen zijn die de situaties wellicht herkennen en tips hebben. Wat zijn goede plekken om in eerste instantie eens nieuwe mensen (van rond mijn leeftijd, 24) te ontmoeten? Ik moet niet ineens in een grote groep komen, dat roept (nu nog) teveel spanning op. En hoe ga je die contacten aan en hoe bouw je zoiets uit tot vriendschappen? Ik weet ook wel dat het niet zo simpel is van doe dit en dit en dan krijg je dat maar ik hoop op wat globale tips als jullie begrijpen wat ik bedoel. Het zijn misschien voor jullie de meest vanzelfsprekende dingen.

Alvast bedankt,

Offline robbiennr19

 • Nieuw Lid
 • *
 • Land: be
 • Geslacht: Man

Gepost op: 05-03-2018 13:40:45
Hey stoorzender,

misschien zou je eens naar een sportclub of zo gaan (als dat je interseerdtneminst) d:)b. Ik ben misschien wel 10 jaar jonger dan jou maar toen ik voor het eerst naar de atletiekclub ging was ik eerst heel verlegen maar na een tijd leer je de mensen beter kennen en zij jou ook. Vanaf dan gaat het eigenlijk van zelf, je praat meer met de mensen etc.

ik hoop dat dit helpt. :P

Robbiennr19

Offline Lunake

 • Erelid
 • *****
 • Leeftijd: 30
 • Land: be
 • Geslacht: Vrouw

Gepost op: 07-03-2018 11:40:08
In groep samen iets doen kan inderdaad wel het ijs breken, zonder dat je meteen één op één een goed gesprek moet voeren. Je kan bij wijze van spreken je een beetje verstoppen in de groep en ondertussen aftasten, kijken tot wie je je aangetrokken voelt (vriendschappelijk) en welke karakters niet echt bij jou passen,... Samen iets doen, geeft je ook meteen een onderwerp om over te spreken.

Naast sport, heb je ook allerlei hobbyclubs, gezelschapsspelen clubs, vrijwilligerswerk, ...

Offline greenville

 • Nieuw Lid
 • *
 • Leeftijd: 29
 • Geslacht: Man

Gepost op: 18-03-2018 13:08:32
Ik heb wel een beetje hetzelfde, gelukkig heb ik nu wel een beperkt aantal goede vrienden maar die ben ik eigenlijk met geluk tegengekomen en ze hebben mij in hun groepje geadopteerd. Jou situatie is gewoon super lastig, je bent niet sociaal waardoor je geen vrienden krijgt en je word niet socialer door een gebrek aan vrienden, ik heb daar ook ingezeten. Ik ben door vrienden er met sprongen op vooruitgegaan maar nog steeds vind ik het echt lastig om nieuwe vrienden te maken. Ik heb het geluk gehad dat sommige mensen mij aardig vinden en dat zij besloten om vrienden met mij te worden. Ik heb toen ook zoals hier word aangeraden om op een sport te gaan maar dat vond ik echt een drama, ik kon totaal geen aansluiting vinden en voelde me er alleen maar rotter door. Hobbyclub is meestal voor ouder. Uitgaan vind ik niks. Ben daarom ook benieuwd naar ideeën van andere hier.

 

anything