Welkom op het Sekswoordenboek forum!

Wil je meepraten over dit onderwerp of heb je zelf een vraag die je wil stellen? Maak een profiel en je kan direct berichten plaatsen.
Ben je al lid? Log in om mee te praten.

Auteur Topic: [Vriendschap] Vragen over omgang met goede vriendin  (gelezen 305 keer)

Offline monatoetje81Topic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 05-02-2018 15:28:26
0
Sinds mijn basisschool heb ik helaas nooit meer een goede vriendin gehad. Ik heb wel een paar vriendinnen maar het contact is vrij oppervlakkig. Ieder heeft zijn eigen leven ik spreek ze eens in de zoveel weken/maanden. Ik heb dit altijd wel jammer gevonden maar heb het min of meer geaccepteerd dat wat ik zoek er niet is.
Nu heb ik een paar jaar geleden een vrouw ontmoet waar het contact heel anders mee is. Ik lijk hierin toch wel een goede vriendin te hebben gevonden. Zij is net als ik getrouwd en heeft een gezin. We hebben veel dezelfde interesses, en ik vind het altijd gezellig om met haar af te spreken. Ik heb echt wel een goede klik met haar.  We hebben meerdere keren per week even contact, meestal via whats app. Ook vraagt ze mij vaak mee naar dagjes weg of workshops enz. Wat ook altijd gezellig is. Ik ben echt heel blij dat ik haar heb leren kennen. Toch heb ik er weleens mijn bedenkingen bij of het wel helemaal klopt allemaal. Dat komt door een aantal dingen. Omdat ik nooit veel goede vriendinnen heb gehad weet ik niet zo goed wat normaal is.

- Ze noemde mij al heel snel een (goede) vriendin. Ik zeg dit zelf niet zo snel tegen mensen
- als we contact hebben stuurt ze vaak plaatjes/emoticon met hartjes, i love you en knuffels, zoenen enz. Of ze stuurt een plaatje met teksten als: voor mijn lieve vriendin.  Ik zou dit nooit naar andere vriendinnen sturen.
- Ze noemt me vaak lief en dat ik veel voor haar doe. Ik vind dit zelf wel meevallen, maar ik denk dat ze bedoelt dat ik altijd interesse in haar heb, informeer naar dingen enz.
- ze wil vaak met mij afspreken, dagjes weg gaan enz. Vraagt mij heel vaak en zegt ook vaak dat ze het gezellig vindt met mij en het heel leuk vindt om met mij af te spreken. Ze zegt ook vaak bij het naar huis gaan dat we snel weer iets afspreken.
- ze zegt vaak dat ik leuke kleding/schoenen/haren leuk heb zitten.
- ze wilde vrij snel een weekend met me weg. Ik heb dit zelf afgehouden.
- Ze koopt heel vaak cadeautjes voor mij. Bijna elke keer als we elkaar zien krijg ik een cadeautje. Of ze wil vaak voor mij betalen als we een dagje weg zijn. Ik vind het echt erg veel en geef dit ook vaak aan maar ze blijft toch zoveel geven. Toen ik een van die keren zei dat ze echt niet hoefde te betalen, zei ze dat ze dat wel wilde omdat ik veel voor haar doe. Maar ze ontweek mij wel toen ze het zei, het was best een beetje ongemakkelijk.
Omdat ze zoveel geeft, geef ik haar nu ook vaak dingen. Omdat ik het echt te veel vindt allemaal.

Eerlijk gezegd vraag ik me af of het allemaal wel normaal is in een vriendschap. Eerlijk gezegd ben ik zelf ook behoorlijk in de war omdat het lang geleden is dat iemand zo lief voor me was en zoveel aandacht aan me geeft/betrokken is. Ik ben er een beetje door overweldigt eigenlijk.  Ik vraag me nu zelf af wat ik voor haar voel omdat ze echt heel lief voor me is. Maar buiten dat vraag ik me dus af of dit wel helemaal normaal is hoeveel aandacht ze mij geeft of dat ze er meer mee bedoelt. Als een man zo met me om zou gaan, dan zou ik er wel iets achter zoeken namelijk.« Laatst bewerkt op: 06-02-2018 09:29:15 door Marco »

Offline Peter Wood

 • Bekend Lid
 • ****
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 05-02-2018 15:56:35
0
Wat is normaal? Dat verschilt van persoon tot persoon. Zij vindt dit normaal. Geniet ervan en zoek er niet direct iets achter. Blijkbaar heeft zij behoefte aan een vriendin zoals jij.

Ik vraag me overigens wel af wat jij voor hr voelt. Is zij een vriendin zoals je er altijd een wilde hebben?

Offline monatoetje81Topic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 05-02-2018 16:30:56
0
Ik weet het gewoon niet. Heb steeds gewoon het gevoel dat er iets niet klopt, dat het te veel is. Zoiets.

Ze is zeker de vriendin die ik altijd had willen hebben. Dus daar ben ik blij mee.

Ik heb altijd het gevoel onzichtbaar te zijn voor mensen. Dit heb ik altijd al gehad. Van mijn man krijg ik ook niet de aandacht/interesse die ik zou willen hebben. Ondanks vele gesprekken erover. En van haar krijg ik dat wel, zomaar. Het gaat vanzelf. Hierdoor worstel ik sinds kort een beetje met mijn gevoel.

Offline Peter Wood

 • Bekend Lid
 • ****
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 05-02-2018 17:11:24
0
Stel dat er mr is tussen jullie en dat dat nu langzaam tot je door begint te dringen, sta je daar dan voor open? Zou je haar ook als je geliefde kunnen zien?
Ik heb namelijk het gevoel dat dat is waar je op hint als je zegt dat er iets niet klopt.
Jullie zijn beiden met een man dus deze lesbische gevoelens zullen dan wel onverwacht zijn.

Offline monatoetje81Topic starter

 • Nieuw Lid
 • *

Gepost op: 06-02-2018 09:11:19
0
Dat weet ik niet zo. Best lastig.

Ik heb gewoon een beetje een onderbuikgevoel erbij. Alsof er iets niet klopt. Terwijl ik het juist wel fijn vind de betrokkenheid enz. Ik ben er wel blij mee, heb dit altijd wel een beetje gemist.
Maar toch, de intensiteit vind ik zelf wel wat apart. Ik ben het niet gewend zoveel aandacht. Daarom dacht ik aan dit.  Maar het kan zomaar iets anders zijn, dat ze bv borderline heeft of zo en daardoor heel extreem in dingen stapt/met mensen om gaat. Of het is niks, ik weet het gewoon niet. Daarom meer de vraag of mensen dit herkennen.

Het is wel zo dat zij wel eens heeft verteld dat ze verliefd is geworden op iemand anders. Voor zover ik weet was dat een man. Ik denk dat ze dan ook wel iets mist bij haar man.
« Laatst bewerkt op: 06-02-2018 09:12:53 door monatoetje81 »

 

anything