Welkom op het Sekswoordenboek forum!

Wil je meepraten over dit onderwerp of heb je zelf een vraag die je wil stellen? Maak een profiel en je kan direct berichten plaatsen.
Ben je al lid? Log in om mee te praten.

Poll

Wat heb jij gestemd?

VVD
18 (18%)
PvdA
1 (1%)
PVV
6 (6%)
SP
7 (7%)
CDA
4 (4%)
D66
12 (12%)
ChristenUnie
1 (1%)
GroenLinks
19 (19%)
SGP
1 (1%)
Partij voor de Dieren
10 (10%)
50PLUS
0 (0%)
Ondernemerspartij
0 (0%)
VNL
1 (1%)
DENK
0 (0%)
Nieuwe Wegen
0 (0%)
Forum voor Democratie
7 (7%)
De Burger Beweging
0 (0%)
Vrijzinnige Partij
0 (0%)
GeenPeil
0 (0%)
Piratenpartij
5 (5%)
Artikel 1
0 (0%)
Niet Stemmers
0 (0%)
Libertarische partij
0 (0%)
Lokaal in de Kamer
0 (0%)
Jezus Leeft
0 (0%)
StemNL
0 (0%)
MenS en Spirit
0 (0%)
Vrije Democratische Partij
0 (0%)
Ik heb niet gestemd
3 (3%)
Ik mag niet stemmen
4 (4%)
Ik heb blanco gestemd
1 (1%)

Totaal aantal stemmen: 92

Auteur Topic: [Politiek] Het Nederlandse Landelijke Verkiezingen Topic  (gelezen 69032 keer)

Offline Pieter-bastiaanTopic starter

 • Actief Lid
 • ***
 • Leeftijd: 23
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 11:13:48
Maar 50Plus maakt zich ook sterk voor het verhogen van de pensioenpremie zodat de huidige generatie ook weer een fatsoenlijke pensioenpot kan opbouwen. Die pensioenpremie is door het huidige kabinet juist verlaagd om op korte termijn meer koopkracht te genereren, maar daardoor heb je straks dus wel minder pensioen. Immers, alles wat je nu uitgeeft bouw je niet op voor later.

Helaas laat 50plus haar programma niet doorrekenen door het CPB, maar ik betwijfel of die verhoging het nodige effect heeft. 50plus wil de rekenrente verhogen wat enorme liquiditeitsrisico's met zich meeneemt. Tevens willen ze de pensioensleeftijd verlagen waardoor er langer uitgekeerd moet worden en korter gespaard kan worden. De plannen van 50plus lijken mij onvoldoende om ook voor jongere een goed pensioen te krijgen.

Bovendien klopt het niet dat ouderen minder vaste lasten hebben, ze hebben alleen andere vaste lasten. Lasten waar je als jongere helemaal niet bij stil staat. Zo hebben veel ouderen gezondheidsklachten en daar dus hoge kosten aan. Zij zijn standaard ieder jaar het eigen risico van de zorgverzekering volledig kwijt en betalen zich daarnaast blauw aan eigen bijdrages, want lang niet alles wordt 100 procent vergoed. Die belastingvoordelen voor ouderen zijn daar dus een soort van compensatie voor.

Elke leeftijdsgroep heeft uitgaven die andere levensgroepen niet hebben. Ouderen hebben vaak hogere zorgkosten, maar jonge gezinnen geven een fortuin uit aan luiers, babypoeder en andere babyspul. Studenten moeten collegegeld betalen en net startende sparen hard om een inboedel bij een te vergaren en om een huis te kunnen kopen.

Veel linkse partijen willen het eigen risico afschaffen en de vergoedingen uitbreiden, terwijl de rechtse partijen juist het tegenovergestelde willen. Zij beweren dat door die maatregelen die de linkse partijen willen de zorg zoveel duurder wordt, maar is dat wel zo? Tel alle betaalde eigen risico en eigen bijdrages eens bij elkaar op, dus alle geld wat mensen zelf bijdragen aan de zorg en wat als de linkse zorgplannen doorgaan deze mensen dus niet meer kwijt zijn. De zorgkosten zullen op papier dan inderdaad stijgen, maar daar staat tegenover dat de koopkracht ook stijgt omdat je een deel van de kosten wegneemt. Voor sommige mensen zelfs met honderden euro's. Door die hogere koopkracht is er dus ook ruimte om de belasting of ziektekostenpremie te verhogen om die duurdere zorg te betalen.

Hier zeggen we op koekkoek, want hier komt natuurlijk geen bal van. De gezonde werkende gaan betalen voor de ongezonde mensen. Er is geen stimulans meer om op je gezondheid te leggen of om minder vaak naar de dokter te gaan.
Er zijn mensen die alles weten, maar dat is dan ook alles. - Machiavelli

Online Warner

 • Bekend Lid
 • ****
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 13:21:03
Interessante uitwerking door RTL van de waarschijnlijke speerpunten van de PVV (waarschijnlijk, want Wilders heeft natuurlijk alleen zijn A4'tje)
Laat mooi zien hoe geschift, ondemocratisch en wereldvreemd die partij is:
http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/dit-is-wat-geert-wilders-met-zijn-pvv-wil
Laat de stemgerechtigde Nederlander zich hier op 15 maart aanstaande maar over uitspreken. De kiezer is aan zet. d:)b
SWB gaat stoppen  De mensen niet verliezen? Chat dan ook na 31 maart gewoon verder op https://discord.gg/3XnpYxw

Offline Trunkten

 • Actief Lid
 • ***
 • Leeftijd: 26
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 14:14:05
Mooi gezegd en bedacht. In de praktijk werkt het echter niet zo. De ouderen klagen flink en de populariteit van een partij als 50+ geeft wel aan dat de ouderen gewoon lekker voor zichzelf kiezen ipv voor wat beter is voor ons allemaal.

De ouderen maken zich op dit moment hard voor goede zorg en pensioenen voor hunzelf, maar hebben geen enkele interesse in wat dat de jeugd gaat kosten.

Iemand die nu een jaar of 30 is zal later ongeveer 50% van het pensioen ontvangen dat ouderen nu ontvangen met gelijke inleg. Dit komt doordat de regels nu zijn aangepast en ouderen van nu een veel te riant pensioen voor wat ze ingelegd hebben. Daarbij willen de ouderen dat het eigen risico in de zorg voor ze wordt afgeschaft. Dat geld moet echter door de jongere van nu worden opgebracht. De ouderen werken niet meer en hoeven de miljarden extra belastingen die nodig zijn voor dit programma niet op te hoesten.Ik heb niet zoveel verstand over het feit of 50PLUS jongeren wil laten opdraaien voor hun pensioen of zorg, maar ik zie zeker goede maatregelen in hun programma staan.

Zo wil de partij dat het minimumloon elk jaar gewoon keurig wordt aangepast aan de algemene loonontwikkeling.
Verder wil de partij af van de verhuurderheffing. Hierdoor worden er meer betaalbare woningen gebouwd voor jong én oud.

Natuurlijk ligt de nadruk meer op ouderen, maar er staan ook goede maatregelen in voor jongeren.

Ik gun ze daarom een goede uitslag op 15 maart.

Offline thebest

 • Forummeubel
 • *
 • Leeftijd: 27
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 14:35:58
Ik gun 50+ alles behalve een goede uitslag op 15 maart. Ik vind die Henk Krol best wel een enge man, misschien nog wel enger dan Wilders.


Online PatrickZ

 • Bekend Lid
 • ****
 • Leeftijd: 37
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 14:44:12
Ik gun 50+ alles behalve een goede uitslag op 15 maart. Ik vind die Henk Krol best wel een enge man, misschien nog wel enger dan Wilders.

Zijn persoonlijkheid mag je dan misschien niet aan staan, maar daar hebben we het nu niet over. We hebben het over zijn partijprogramma, en daar staan best goede dingen in. Ook een aantal minder goede dingen, je kan nou eenmaal niet alles hebben. Maar het is wel een partij met oog voor de toekomst, een partij die niet alleen nu de vruchten wil plukken maar ook wat wil laten hangen voor later.
Vrouwen zijn net overalls: mouwen te lang en pijpen te kort.

Offline HumbleDeer

 • Bekend Lid
 • ****
 • Leeftijd: 16
 • Land: be
 • Geslacht: Vrouw

Gepost op: 19-02-2017 14:45:40
Ik gun 50+ alles behalve een goede uitslag op 15 maart. Ik vind die Henk Krol best wel een enge man, misschien nog wel enger dan Wilders.
En hij schopt dan nog ook! Ennnn Knietjes!


"And Starlight Filled The Evening"

Online PatrickZ

 • Bekend Lid
 • ****
 • Leeftijd: 37
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 14:59:15
Hier zeggen we op koekkoek, want hier komt natuurlijk geen bal van. De gezonde werkende gaan betalen voor de ongezonde mensen. Er is geen stimulans meer om op je gezondheid te leggen of om minder vaak naar de dokter te gaan.

Maar die stimulans die er nu is is een verkeerde stimulans, zo moet het dus ook niet.

Dat gezonde werkenden betalen voor ongezonde zieken lijkt me logisch, als je ziek ben kan je niet werken en iedereen wil immers goed verzorgd worden als die ziek is. In ruil voor de premie die je als werkende afdraagt heb jij als je ziek bent ook recht op zorg.

Ziek zijn is geen keuze, dat overkomt je. Dit heeft misschien deels te maken met je levensstijl, maar je kunt hier niet alles op gooien. Er zijn ook mensen die altijd gezond leven en toch ziek worden. Als ik kijk naar mijn eigen opa en oma, die hebben altijd super gezond geleefd (nog steeds). Nooit gerookt, altijd iedere dag groente en fruit, etc. Ze zijn nu allebei in de 80 en nog steeds gelukkig samen, maar hun gezondheid takelt wel af. Ze hebben allebei een bril nodig en mijn oma een gehoorapparaat. Mijn opa loopt met een rollator en heeft bovendien medicijnen voor epilepsie. Beiden zijn ze ieder jaar een vermogen kwijt aan zorgkosten terwijl ze daar niks aan kunnen doen, het overkomt ze. Wat zouden zij nou moeten doen om de zorgkosten te drukken?

Mensen ontmoedigen om naar de dokter te gaan werkt alleen maar averechts, dan blijven ze langer doorlopen met klachten. Als ze eerder naar de dokter waren gegaan waren die klachten nog simpel en goedkoop op te lossen geweest, maar doordat mensen daar te lang mee wachten nemen de uiteindelijke kosten steeds verder toe. Dan heb je liever dat mensen 10 keer te veel naar de dokter gaan dan 1 keer te weinig.
Vrouwen zijn net overalls: mouwen te lang en pijpen te kort.

Offline Eave

 • Erelid
 • *****

Gepost op: 19-02-2017 15:15:04
Haha schatje een gehoorapparaat, een brilletje en wat medicatie een vermogen, je mag blij zijn alsdat het enige is op je oude dag. Dat is bij lange na geen vermogen.


Bovendien wachtne er in NL echt heel weinig mensen met naar de dokter gaan, dat zijnhorrorverhalen uit andere plekken op de wereld. Er zijn juist teveel mensen die denken dat je maar dag en nacht de huisartsenpost en de SEH kunt binnenlopen met een domme klacht die makkelijk tot normale uren kan wachten.
« Laatst bewerkt op: 19-02-2017 15:16:46 door Eave »
Ik ben liefv.

Offline bootman

 • Bekend Lid
 • ****

Gepost op: 19-02-2017 15:44:39
[..]

Maar 50Plus maakt zich ook sterk voor het verhogen van de pensioenpremie zodat de huidige generatie ook weer een fatsoenlijke pensioenpot kan opbouwen. Die pensioenpremie is door het huidige kabinet juist verlaagd om op korte termijn meer koopkracht te genereren, maar daardoor heb je straks dus wel minder pensioen. Immers, alles wat je nu uitgeeft bouw je niet op voor later.

Bovendien klopt het niet dat ouderen minder vaste lasten hebben, ze hebben alleen andere vaste lasten. Lasten waar je als jongere helemaal niet bij stil staat. Zo hebben veel ouderen gezondheidsklachten en daar dus hoge kosten aan. Zij zijn standaard ieder jaar het eigen risico van de zorgverzekering volledig kwijt en betalen zich daarnaast blauw aan eigen bijdrages, want lang niet alles wordt 100 procent vergoed. Die belastingvoordelen voor ouderen zijn daar dus een soort van compensatie voor.

Veel linkse partijen willen het eigen risico afschaffen en de vergoedingen uitbreiden, terwijl de rechtse partijen juist het tegenovergestelde willen. Zij beweren dat door die maatregelen die de linkse partijen willen de zorg zoveel duurder wordt, maar is dat wel zo? Tel alle betaalde eigen risico en eigen bijdrages eens bij elkaar op, dus alle geld wat mensen zelf bijdragen aan de zorg en wat als de linkse zorgplannen doorgaan deze mensen dus niet meer kwijt zijn. De zorgkosten zullen op papier dan inderdaad stijgen, maar daar staat tegenover dat de koopkracht ook stijgt omdat je een deel van de kosten wegneemt. Voor sommige mensen zelfs met honderden euro's. Door die hogere koopkracht is er dus ook ruimte om de belasting of ziektekostenpremie te verhogen om die duurdere zorg te betalen.
Of je nu krom of recht lult, 50Plus beweert dat ouderen een "achtergestelde groep" zijn wat simpelweg niet waar is. Ouderen zijn vermogender dan de rest van de samenleving en er heerst minder armoede onder ouderen.

Bovendien is Henk Krol uit de kamer gestapt omdat hij zelf geen pensioenpremies over zijn werknemers afgedragen heeft. Henk Krol is een fraudeur en een zwendelaar en niemand moet op zijn partij stemmen.

http://www.nu.nl/politiek/3592699/henk-krol-kamer-ontduiken-pensioenpremie.html
« Laatst bewerkt op: 19-02-2017 15:45:12 door bootman »

Offline Ednil

 • Bekend Lid
 • ****
 • Leeftijd: 29
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 15:52:36
De PVV gaat niet meedoen aan het Carré debat. Het lijkt wel of Wilders alle debatten loopt te ontwijken...

Offline HumbleDeer

 • Bekend Lid
 • ****
 • Leeftijd: 16
 • Land: be
 • Geslacht: Vrouw

Gepost op: 19-02-2017 15:54:16
De PVV gaat niet meedoen aan het Carré debat. Het lijkt wel of Wilders alle debatten loopt te ontwijken...
Precies trump  xx(
"And Starlight Filled The Evening"

Online Warner

 • Bekend Lid
 • ****
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 16:04:45
Haha schatje een gehoorapparaat, een brilletje en wat medicatie een vermogen, je mag blij zijn alsdat het enige is op je oude dag. Dat is bij lange na geen vermogen.


Bovendien wachtne er in NL echt heel weinig mensen met naar de dokter gaan, dat zijnhorrorverhalen uit andere plekken op de wereld. Er zijn juist teveel mensen die denken dat je maar dag en nacht de huisartsenpost en de SEH kunt binnenlopen met een domme klacht die makkelijk tot normale uren kan wachten.
Die oudjes mogen inderdaad van geluk spreken dat zij op de respectabele leeftijd van 80 plus nog in zo'n goede gezondheid verkeren.

Of je nu krom of recht lult, 50Plus beweert dat ouderen een "achtergestelde groep" zijn wat simpelweg niet waar is. Ouderen zijn vermogender dan de rest van de samenleving en er heerst minder armoede onder ouderen.

Bovendien is Henk Krol uit de kamer gestapt omdat hij zelf geen pensioenpremies over zijn werknemers afgedragen heeft. Henk Krol is een fraudeur en een zwendelaar en niemand moet op zijn partij stemmen.

Dit ligt wel iets genuanceerder. Henk Krol zegt er het volgende over:

"In de beeldvorming had ik het geld van die pensioenpremies in mijn eigen zak gestoken, maar dat was absoluut niet zo. Het ging toen heel slecht in bladenland. We moesten mensen ontslaan óf iets anders verzinnen. Toen kwam vanuit het personeel de suggestie om tijdelijk geen premies te betalen. Iedereen heeft later zijn inleg keurig teruggekregen. Maar in de publiciteit bleef hangen dat ik met andermans pensioen had gesjoemeld."

Bron: https://www.vn.nl/henk-krol-ga-zo-door-val-ons-aan/

SWB gaat stoppen  De mensen niet verliezen? Chat dan ook na 31 maart gewoon verder op https://discord.gg/3XnpYxw

Offline Blabla magazines

 • Erelid
 • *****
 • Leeftijd: 31
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 16:13:10
De PVV gaat niet meedoen aan het Carré debat. Het lijkt wel of Wilders alle debatten loopt te ontwijken...
Dat is toch al jaren zijn strategie? Misschien doet hij het nu meer dan anders, maar ook in eerdere verkiezingsjaren deed hij er volgens mij al moeilijk over.

Offline bootman

 • Bekend Lid
 • ****

Gepost op: 19-02-2017 16:43:49
[..]
Die oudjes mogen inderdaad van geluk spreken dat zij op de respectabele leeftijd van 80 plus nog in zo'n goede gezondheid verkeren.
[..]
Dit ligt wel iets genuanceerder. Henk Krol zegt er het volgende over:

"In de beeldvorming had ik het geld van die pensioenpremies in mijn eigen zak gestoken, maar dat was absoluut niet zo. Het ging toen heel slecht in bladenland. We moesten mensen ontslaan óf iets anders verzinnen. Toen kwam vanuit het personeel de suggestie om tijdelijk geen premies te betalen. Iedereen heeft later zijn inleg keurig teruggekregen. Maar in de publiciteit bleef hangen dat ik met andermans pensioen had gesjoemeld."

Bron: https://www.vn.nl/henk-krol-ga-zo-door-val-ons-aan/
Ja, en dat laatste is *OOK* fraude. Je kunt niet als bedrijf dan zo maar even je premies niet betalen, dan ga je maar failliet als je dat niet op kan brengen. Bedrijfsvoering 101.

Offline Ednil

 • Bekend Lid
 • ****
 • Leeftijd: 29
 • Land: nl
 • Geslacht: Man

Gepost op: 19-02-2017 17:02:41
[..]
Dat is toch al jaren zijn strategie? Misschien doet hij het nu meer dan anders, maar ook in eerdere verkiezingsjaren deed hij er volgens mij al moeilijk over.
Deze keer is het wel heel erg. Ik snap het ook niet heel erg, wilders kan goed debatteren. Van Asscher of Roemer zou ik het wel snappen dat ze een keer een debat over zouden willen slaan, dat is niet hun sterkste punt. Plus het bereik is enorm, er kijken enorm veel mensen naar die debatten.

 

anything