Welkom op het Sekswoordenboek forum!

Wil je meepraten over dit onderwerp of heb je zelf een vraag die je wil stellen? Maak een profiel en je kan direct berichten plaatsen.
Ben je al lid? Log in om mee te praten.

Auteur Topic: [Waarschuwing] Mirena  (gelezen 1557 keer)

Online PuckTopic starter

  • Bekend Lid
  • ****

Gepost op: 21-12-2016 22:40:29
+2
Ding ding, hier volgt een waarschuwing.

http://www.ad.nl/gezond/farmaceut-roept-partij-mirena-spiraaltjes-terug~a38b7b4a/

Citaat
Het farmaceutisch bedrijf Bayer roept uit voorzorg een partij Mirena-spiraaltjes terug. Dat hebben de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bekendgemaakt.

Redactie 21-12-16, 07:19
Bron: ANP
1k
9
Het gaat om een partij die na 27 oktober 2016 is uitgegeven. Tijdens de productie van 76.000 spiralen is bij een aantal een fout gemaakt met de inbrenghuls. Dit kan ertoe leiden dat hij verkeerd wordt ingebracht. Het gaat om maximaal tweehonderd spiralen, maar voor de zekerheid wordt de hele partij teruggehaald.

Als de inbrenghuls verkeerd in de verpakking zit, kan de spiraal te hoog of te laag worden geplaatst. Hierdoor beschermt hij niet goed tegen een zwangerschap. In enkele gevallen kan het inbrengen van de spiraal zelfs leiden tot beschadiging van de baarmoeder.

Klachten
In Nederland zijn nog geen meldingen bekend van verkeerde plaatsing, maar in Noorwegen waren twee klachten, waarna Bayer besloot onderzoek te doen.

De IGZ adviseert vrouwen met een Mirena-spiraal die na 27 oktober is ingebracht naar de behandelend arts te gaan voor een echo. Een controle-echo is nodig om verkeerde plaatsing uit te sluiten. Vrouwen die al wel een Mirena-spiraal hebben die nog niet is ingebracht, wordt verzocht de spiraal terug te brengen naar de apotheek.

Voor vrouwen die na 27 oktober een Mirena spiraal hebben laten inbrengen en wel een echo hebben gehad, is er geen risico. De spiraal is verder veilig in gebruik, aldus de IGZ.

Harmony

  • Gast

Gepost op: 22-12-2016 05:34:00
+3
Extra dingetje: je kan de apotheek bellen en vragen wat je moet doen, maar wij vertellen hetzelfde als hierboven, echo laten maken. Wij kunnen het chargenummer van de spiraal niet controleren en wij staan dus machteloos. Je mag ervan uitgaan dat als je hem op gaat halen deze week bij de apotheek dat het chargenummer gecontroleerd is en dat spiraaltjes die wij afgeven goedgekeurd zijn.

Offline ukkie87

  • Forumfossiel
  • *****
  • Leeftijd: 30
  • Land: nl
  • Geslacht: Vrouw

Gepost op: 22-12-2016 16:19:13
+1
heb het hier laten controleren, ze hebben serieus alles nagekeken, wat er verkocht is en er zaten geen foute bij. ik laat sowieso nog een echo maken, you never know...
() ()     (*v*)   op 11-11-2012 en 30-06-2015 mama van een prachtig prinsesje geworden <3
(   )       ( _.^._ )     
( O )

 

anything